Kinderen en kanker: Kidsgroepen in het Toon Hermans Huis (18 maart eerstvolgende bijeenkomst)

Het Toon Hermans Huis Amersfoort (THHA) heeft twee verschillende ondersteuningsgroepen voor kinderen van 6-12 jaar. De Kidsgroep is bedoeld voor kinderen van wie een ouder of een andere dierbare naaste kanker heeft; de KidsRouwgroep voor wie een naaste aan kanker heeft verloren.

“Kinderen die een verlies hebben meegemaakt hebben een warboel van gevoelens in zich,” vertelt Anet Kiela begeleidster van kidsgroepen in het Toon Hermans Huis. Door deze gevoelens met elkaar te delen en er over te werken wordt het voor henzelf overzichtelijk stelt ze.
Kiela: “In de kidsrouwgroep hebben we afgelopen zaterdag gewerkt over deze warboel aan gevoelens. Daarbij hebben we ook gekeken wie er om ons heen staan. Bij wie kan ik steun vinden?” Na de bijeenkomst stelde één van de kinderen de vraag: ‘Is er hierna nog een groep? Dan blijf ik nog even.’ ”

KidsgroepenAanmelden

Heeft in jouw gezin iemand kanker? Is er in jouw gezin iemand overleden aan kanker? Wil een van je kinderen de bijeenkomsten van de kidsgroep of kidsrouwgroep bijwonen? Het Toon Hermans Huis Amersfoort heeft speciale ontmoetingsgroepen voor deze kinderen. Ze komen één keer per maand bij elkaar. Kijk op de agenda voor de data. Eerstvolgende keer is zaterdag 18 maart 2017
Stuur een mail naar info@jongerenpit.nl om je aan te melden of bel naar 033 4655227.

Terug naar het nieuwsoverzicht