JongerenPIT ondersteuningsprogramma voor jongeren die met kanker te maken hebben

Bij het Toon Hermans Huis Amersfoort komt maandelijks een groep jongeren tussen de 12 en 18 jaar bijeen om te praten over kanker in de naaste omgeving. Voor jongeren kan het een heftige situatie zijn als zij te maken hebben met kanker in hun omgeving. Zeker wanneer het om een van de ouders gaat. Hoe ga je er dan mee om? Wat kun je doen? Kanker roept veel vragen en emoties op.

Het THHA biedt jongeren een steuntje in de rug. Bij JongerenPIT kunnen jongeren terecht met vragen en van anderen horen hoe zij met hun situatie omgaan. Samen praten en samen bezig zijn heeft als doel ondersteuning te bieden en jongeren sterker te maken.

En het programma? Dat bepalen de jongeren voor een groot gedeelte zelf. Samen met de groep kan bijvoorbeeld gekozen worden voor muziek maken of luisteren, films kijken, creatief bezig zijn of wat er in hen opkomt.

Datum: 1 oktober 2014

Tijd: 16.30 – 18.00 uur

Kosten: gratis, aanmelden gewenst

Jongeren PIT wordt begeleid door medewerkers van het THHA.

 

Opgeven kan bij Isabelle Storimans via e-mail isabelle@jongerenpit.nl Of bij het THHA zelf 033 4655227. Er is de mogelijkheid een vriend of vriendin mee te nemen, iedereen is welkom.

Voor meer informatie over het Toon Hermans Huis Amersfoort en de activiteiten die er plaatsvinden: www.jongerenpit.nl en www.thha.nl

 

Terug naar het nieuwsoverzicht