JongerenPIT

Bij het Toon Hermans Huis Amersfoort komt maandelijks een groep jongeren tussen de 12 en 18 jaar bijeen om te praten over kanker in de naaste omgeving. De groep noemt zichzelf Jongeren PIT. Want PIT heb je als je voor je gevoelens durft uit te komen!

Heftige situatie
Voor jongeren kan het een heftige situatie zijn als zij te maken hebben met kanker in hun omgeving. Zeker wanneer het om een van de ouders gaat. Hoe ga je er dan mee om? Wat kun je doen? Kanker roept veel vragen en emoties op. Ook als je iemand in je omgeving hebt verloren aan kanker ben je natuurlijk welkom.

Samen praten en samen bezig zijn
Het THHA biedt jongeren een steuntje in de rug. Bij JongerenPIT kun je terecht met je vragen, maar je kunt ook van anderen horen hoe zij met hun situatie omgaan. Samen praten en samen bezig zijn heeft als doel ondersteuning te bieden en jongeren sterker te maken.

Je bepaalt het programma zelf
En het programma? Dat bepalen de jongeren voor een groot gedeelte zelf! Samen met de groep kun je bijvoorbeeld kiezen voor muziek maken of luisteren, films kijken, creatief bezig zijn en misschien wel koken.

  • Datum: 22 april, 27 mei en 17 juni
  • Tijd: 16.30 – 18.00 uur
  • Kosten: gratis

Jongeren PIT wordt begeleid door medewerkers van het THHA.

Opgeven kan bij Isabelle Storimans via e-mail isabelle@jongerenpit.nl Of bij het THHA zelf 033 4655227. En vind je het allemaal toch wel erg spannend? Neem dan gerust een vriend of vriendin mee!

Terug naar het nieuwsoverzicht