Jong en rouw: hoe moet dat nou? (1 febr)

Op 1 februari 2016 komt Herma Bode in het Toon Hermans Huis Amersfoort vertellen over het rouwproces van kinderen en jongeren die een dierbare hebben verloren. Ouders met een rouwend kind, maar ook leerkrachten en andere begeleiders van kinderen en jongeren zijn van harte welkom op deze informatieavond.

 

Hoe rouwen kinderen en jongeren?

In iedere leeftijdsfase beleeft je kind het verlies op een andere manier, en iedere fase vraagt om een andere aanpak van jou als ouder of begeleider. Deze avond gaat over het begeleiden van kinderen tot 18 jaar. We gaan in op vragen als:
– Welke reacties laten kinderen en jongeren zien na het overlijden van een ouder?
– Hoe kun je je kind steunen bij dit proces?
– Wanneer moet je je zorgen maken?

Hoe zorg je goed voor jezelf én voor je kind?

Ook wordt ingegaan op de rol die je hebt als ouder of begeleider, en hoe je je kind genoeg aandacht geeft terwijl jezelf ook verdriet hebt. Misschien heb je neiging tot verwennen, maar weet je niet waar de grens ligt?

Herma Bode

Herma Bode is een in rouw gespecialiseerde orthopedagoog/psycholoog en runt de Rouwwinkel Atalanta. In het THHA heeft zij lange tijd kinderen en jongeren begeleid.
Na Herma’s verhaal is er volop gelegenheid om vragen te stellen en de begeleiders van de kids en jongerengroepen in het THHA te ontmoeten. Ook is er alle ruimte om ervaringen uit te wisselen.

Datum bijeenkomst: 1 februari 2016
Tijd: 20:00-22.00 uur
Kosten: gratis
Waar: Regentesselaan 39, t.o. CS Amersfoort
Aanmelden en info: tel 033-4655227 of via info@jongerenpit.nl, www.jongerenpit.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht