Digitale schrijfcursus (12 febr)

Vanachter je computer inloggen en dan meedoen aan een schrijfcursus. Dat is mogelijk door Stichting Kanker in Beeld; zij biedt nu vanaf 12 februari 2016 een korte digitale schrijfcursus bestaand uit 5 delen.

 

Ter afronding van de cursus wordt er een feestelijke workshop georganiseerd  op zaterdag 19 maart  2016 waarvoor de deelnemers zijn uitgenodigd. Alle informatie hierover verschijnt binnenkort op het weblog.

 

Creatief schrijven

Op het moment waarop je de diagnose kanker krijgt verandert heel je leven. Opeens heb je het over jouw leven vòòr en ná de diagnose. Er gebeurt in korte tijd zoveel, dat er pas vaak na alle behandelingen ruimte ontstaat om terug te kijken en stil te staan bij hoe je dit allemaal hebt beleefd en hoe je verder wilt.
Creatief schrijven is een geweldig middel om je hierbij te ondersteunen. Hier gaat er niet om of je mooie teksten kunt schrijven, maar of jij het schrijfproces kunt laten inspireren om tot zelfexpressie te komen.
Stichting Kanker in Beeld helpt mensen met kanker en hun naasten om de ziekte een plek te geven door middel van creatieve en (ver)beeldende expressie).

‘De Kleine prins’

Voor deze cursus laten we ons inspireren door het  boek ‘De Kleine prins’ van Antoine de Saint-Exupéry. Het is een sprookjesachtig verhaal vol wijze en verrassende uitspraken.

Verschijningsdata van de weblogs van Stichting Kanker in beeld

Deel 1: 12 februari
Deel 2: 19 februari
Deel 3: 26 februari
Deel 4: 4 maart
Deel 5: 11 maart

Inschrijven

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@kankerinbeeld.nl o.v.v. ‘Schrijven voor je Leven’. Je ontvangt dan voor 12 februari de link naar de weblog.

Benodigdheden voor de cursus

– Internetverbinding en e-maildres
– Exemplaar van het boek ‘De kleine prins’
– Pen en dagboek
– Oude tijdschriften waarin je kunt knippen, schaar en fotolijm
– Adobe reader- gratis software waarmee je de opdrachten kunt lezen en uitprinten

Kosten

Deze schriftelijke cursus wordt door Kanker in Beeld gratis aangeboden.

Terug naar het nieuwsoverzicht