Creatief: schilderen op zijde

In deze 3-delige workshop op 17, 24 en 31 maart kunnen mensen die met kanker te maken hebben kleur geven aan hun gevoel en daarmee ontspanning vinden.

Kleur je gevoel op zijde
In deze workshop ga je vrij, zonder aan het resultaat te denken, zijdestof beschilderen. Met de kleuren geef je expressie aan je gevoel, en kom je tot een bijzondere creatie die helemaal uniek is.

Speciale effecten geven verrassend resultaat
Door de natuurlijke eigenschappen van zijde, is het een prachtig materiaal om op te aquarelleren. De verf lijkt als vanzelf over de stof te kruipen. Kleuren worden heel intens en vloeien in elkaar over, wat spectaculaire tinten oplevert.
Bij de in deze workshop gebruikte techniek span je de zijde op een raam en ga je aan de slag met zijdeverf en penselen. Met maizena en alcohol kun je speciale effecten bereiken, en uiteindelijk fixeer je het resultaat met een föhn. Verrassend resultaat gegarandeerd!

Nancy Engwerda
De workshop wordt geleid door Nancy Engwerda. Zij heeft veel ervaring met verschillende textiele werkvormen, en verzorgd regelmatig diverse workshops in het Toon Hermans Huis Amersfoort.

  • Datum: 17, 24, 31 maart 2015
  • Tijd: 13.30 – 16.00 uur
  • Kosten: € 15,- voor de drie dagen
  • Waar: Regentesselaan 39, tegenover CS Amersfoort
Terug naar het nieuwsoverzicht