Ontspannen

Meditatie & Mindfulness
Inloop meditatie
Yoga en Yin yoga
Massage
Ontspannende gezichtsbehandeling

 

Inloopmeditatie

Tijdens de inloopmeditatie doe je samen met anderen ontspanningsoefeningen en meditaties. Zo creëer je een uurtje rust en ontspanning voor jezelf. Deze vorm van meditatie wordt daarom ook wel ontspanningsmeditatie genoemd. Een van de leden van het meditatieteam begeleidt de groep.

Wanneer: donderdag van 11.00 – 12.00 uur
Eigen bijdrage: geen
Begeleiding: vrijwilligers van het meditatieteam
Meer informatie of aanmelden: aanmelden@thha.nl of tel. 033 4655227

Yoga

buddha-753016__340THHA biedt een yogavorm die speciaal ontwikkeld is voor mensen die geconfronteerd worden met kanker (dus ook voor naasten van mensen met kanker). Het kan je helpen je lichaam, geest en emotie in evenwicht te brengen. Door de oefeningen in aandacht te doen ben je op een verzachtende manier bezig met je lichaam, wordt het rustiger in je hoofd en ontstaat er ruimte voor ontspanning. Ook als je pijn hebt. De oefeningen worden op de stoel en mat uitgevoerd. De les eindigt altijd met een eindontspanning. Ieder gaat uit van zijn eigen mogelijkheden op het moment zelf en doet mee met datgene wat goed voelt. De oefeningen zijn mild en verstillend van aard, waarbij de adem een subtiele rol speelt. Het mooie van deze yoga is dat je het overal kunt toepassen, zowel in een volle wachtkamer als thuis.

Wanneer: elke woensdagochtend van 10.00 – 11.15 uur,  m.u.v. de schoolvakanties.
Eigen bijdrage: € 5,- per keer
Begeleiding: yogadocente Marja de Rooij
Gaarne van tevoren aanmelden i.v.m. de zaalcapaciteit (6 personen)!: aanmelden@thha.nl of tel. 033 4655227

Yin yoga 

Yin yoga is een hele fijne vorm van yoga waar steeds meer mensen voor vallen. Ook ik ben enorm gaan houden van deze vorm van yoga; het verbindt mij met wat er nu is. Met Yin yoga werken we op het bindweefsel en komen we tot diepere lagen in ons lichaam. We activeren meridianen, knooppunten en als allerbelangrijkste “Qi”: onze bron van levensenergie. Of je nu een drukke dag hebt gehad met veel mentale inspanning, je veel zorgen maakt over de toekomst of omdat je de connectie tussen je hoofd en je hart niet meer kan vinden: Yin yoga brengt je weer in balans. Dit doen we door meerdere minuten (tussen de 2 en 5) in 1 houding te blijven en zo een intense stretch op te zoeken. Op dat punt vinden we onze overgave, komen we tot ontspanning en durven we weer te voelen. Elke les heeft haar eigen thema en geeft je iets moois mee naar huis. Yin yoga is voor iedereen: je hoeft er geen ervaring mee te hebben of sportief voor te zijn. Het enige wat Yin yoga vraagt is durven te ZIJN. En daar ga ik je bij helpen. Kom, laat los, ontspan en durf je te geven. 

Wanneer: 1x per 2 weken op dinsdag van 16.00 – 17.00 uur,  m.u.v. de schoolvakanties.
Eigen bijdrage: € 5,- per keer
Begeleiding: yogadocente Jiska Rodenburg
Gaarne van tevoren aanmelden i.v.m. de zaalcapaciteit (6 personen)!: aanmelden@thha.nl of tel. 033 4655227

Massage

massageWanneer je geconfronteerd wordt met de ziekte kanker, dan staat je wereld op z’n kop. Alle aandacht is gericht op je ziekte (of van je naaste) en niet meer op jou als mens. Een massage biedt rust en ruimte en helpt het contact met je lichaam herstellen, waardoor je het weer als eigen kunt ervaren. Daarmee krijg je weer de ruimte om tot jezelf te komen en je eigen kracht te ervaren. Ook kan massage symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, stress en depressie verminderen. Massage voor mensen met kanker mag zolang er rekening wordt gehouden met de algehele conditie, de therapeuten zullen je daarom een aantal vragen stellen hierover. Bij twijfel vragen ze je contact op te nemen met de behandelend arts.

Wanneer: maandag t/m vrijdag of op afspraak
Eigen bijdrage: € 10,- per keer (60 minuten) – graag gepast/contact betalen!
Begeleiding: massagetherapeuten: Carl Ferket, Marcel Snippe, Nicole Riteco, Marja Welboren.
Graag bellen voor een afspraak, tel. 033 4655227

Ontspannende gezichtsbehandelingen

Voor mensen die ten gevolge van de confrontatie met kanker te maken hebben met spanningen kan een schoonheidsbehandeling van het gelaat een welkome vorm van ontspanning bieden. Belangstellenden kunnen kiezen uit een dieptereiniging,  een masker, een gelaatsmassage en een passende make-up. De duur van een behandeling is ongeveer een uur.

Wanneer: (op afspraak) elke vrijdagochtend vanaf 10 uur.
Eigen bijdrage: € 10,- per keer – graag gepast/contant betalen!
Begeleiding: schoonheidsspecialistes Hilda Docter, Esther Verest
Graag bellen voor een afspraak: tel. 033 4655227