Ontspannen

Meditatie & Mindfulness
Inloop meditatie
Yoga
Massage
Ontspannende gezichtsbehandeling

 

Meditatie & Mindfulness (Nieuwe cursus! Start 13 februari 2018)

meditatieMet Meditatie & Mindfulness leer je ontspannen en mediteren. Ook leer je hoe je je emoties niet het laatste woord hoeft te geven. Hoe je zonder oordeel kunt ervaren wat er gaande is. Meditatie is het trainen van je geest, zodat je je aandacht kunt richten op dat wat nu aan de orde is. Mindfulness is met aandacht aanwezig zijn bij wat er is. Je leert aandacht geven én je leert loslaten, zodat je tot rust kunt komen ondanks moeilijkheden in je leven. Je krijgt om dit thuis te oefenen ‘huiswerk’ mee. Tijdens de bijeenkomst vindt uitwisseling plaats over hoe dat gaat en wat jij nodig hebt om M&M in je dagelijks leven te kunnen integreren. Je leert verschillende vormen van meditatie, zodat je kunt uitvinden wat bij jou aansluit. Je voert de oefeningen uit in een houding die je zelf prettig vindt. Dat kan zittend op een stoel of liggend op een mat zijn. De bijeenkomsten zijn geschikt voor iedereen. De cursus Meditatie en Mindfulness bestaat uit 10 bijeenkomsten in een vaste groep.

Wanneer: dinsdagen van 11-12.30 uur: 13, 20 en 27 februari, 13, 20 en 27 maart, 3, 17 en 24 april, 15 mei 2018.
Kosten: Voor deze cursus geldt een eigen bijdrage van €100,-
Begeleiding: Karen Rutgers (psycho-oncologisch therapeut)
Meer informatie of aanmelden: info@thha.nl of tel. 033 4655227

Inloopmeditatie

Tijdens de inloopmeditatie doe je samen met anderen ontspanningsoefeningen en meditaties. Zo creëer je een uurtje rust en ontspanning voor jezelf. Deze vorm van meditatie wordt daarom ook wel ontspanningsmeditatie genoemd. Een van de leden van het meditatieteam begeleidt de groep.

Wanneer: donderdag van 11.00 – 12.00 uur
Kosten: geen
Begeleiding: vrijwilligers van het meditatieteam
Meer informatie of aanmelden: info@thha.nl of tel. 033 4655227

Yoga

buddha-753016__340THHA biedt een yogavorm die speciaal ontwikkeld is voor mensen die geconfronteerd worden met kanker (dus ook voor naasten van mensen met kanker). Het kan je helpen je lichaam, geest en emotie in evenwicht te brengen. Door de oefeningen in aandacht te doen ben je op een verzachtende manier bezig met je lichaam, wordt het rustiger in je hoofd en ontstaat er ruimte voor ontspanning. Ook als je pijn hebt. De oefeningen worden op de stoel en mat uitgevoerd. De les eindigt altijd met een eindontspanning. Ieder gaat uit van zijn eigen mogelijkheden op het moment zelf en doet mee met datgene wat goed voelt. De oefeningen zijn mild en verstillend van aard, waarbij de adem een subtiele rol speelt. Het mooie van deze yoga is dat je het overal kunt toepassen, zowel in een volle wachtkamer als thuis.

Wanneer: elke woensdagochtend van 10.00 – 11.15 uur,  m.u.v. de schoolvakanties.
Kosten: € 5,- per keer
Begeleiding: yogadocente Marja de Rooij
Gaarne van tevoren aanmelden ivm de maximale zaalcapaciteit (6 personen)!: info@thha.nl of tel. 033 4655227

Massage

massageWanneer je geconfronteerd wordt met de ziekte kanker, dan staat je wereld op z’n kop. Alle aandacht is gericht op je ziekte (of van je naaste) en niet meer op jou als mens. Een massage helpt het contact met je lichaam herstellen, waardoor je het weer als eigen kunt ervaren. Daarmee krijg je weer de ruimte om tot jezelf te komen en je eigen kracht te ervaren. Ook kan massage symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, stress en depressie verminderen. Massage voor mensen met kanker mag zolang er rekening wordt gehouden met de algehele conditie, de therapeuten zullen je daarom een aantal vragen stellen hierover. Bij twijfel vragen ze je contact op te nemen met de behandelend arts.
Wanneer: maandag t/m vrijdagmiddag
Kosten: € 10,- per keer
Begeleiding: massagetherapeuten: Carl Ferket, Marcel Snippe, Jannie Klaren, Nicole Riteco, Marja Welboren, Judith van Beusekom.
Bellen voor een afspraak, tel. 033 4655227

Ontspannende gezichtsbehandelingen

Voor mensen die ten gevolge van de confrontatie met kanker te maken hebben met spanningen kan een schoonheidsbehandeling van het gelaat een welkome vorm van ontspanning bieden. Belangstellenden kunnen kiezen uit een dieptereiniging,  een masker, een gelaatsmassage en een passende make-up. De duur van een behandeling is ongeveer een uur.

 

Wanneer: (op afspraak) elke vrijdagochtend vanaf 10 uur.
Kosten: € 10,- per keer
Begeleiding: schoonheidsspecialistes Hilda Docter, Esther Verest
Bellen voor een afspraak: tel. 033 4655227