Ontmoetingsgroepen

Een belangrijk onderdeel van de professionele (Eerstelijns) zorg zijn gespreksgroepen. Ontmoetings- en verwerkingsgroepen bieden deelnemers gelegenheid tot zich uiten, verwerken wat hen is overkomen en tot lotgenotencontact. Er is aandacht voor de eigen ervaringen, het hervinden van de eigen kracht, te horen hoe anderen e.e.a. beleven en aanpakken, je ontvangt steun maar geeft zelf ook steun aan anderen. De professionele begeleiding schept voorwaarden hiertoe en biedt veiligheid.

Er zijn verschillende ontmoetingsgroepen in het Toon Hermans Huis, kijk op de agenda voor de exacte data en tijden.

Ontmoetingsgroep voor mensen met een overleden partner (rouwgroep)

Ontmoetinggroep voor mensen met een partner met kanker (partnergroep)

 

Ontmoetingsgroep voor mensen met een overleden partner (rouwgroep)

Mensen die een naaste aan kanker hebben verloren, hebben vaak veel te verwerken. Niet alleen is er het definitieve afscheid, met alle heftige gevoelens die dat met zich mee kan brengen. Maar ook betekent dit verlies dat er ook een einde is gekomen aan een vaak intensieve periode van ziek zijn en verzorging.

Tijdens de bijeenkomst kunnen mensen in een vergelijkbare situatie met elkaar ervaringen uitwisselen en steun en herkenning vinden. Er is tijd, ruimte en respect voor ieders persoonlijke ervaringen en wensen: een luisterend oor, je verhaal vertellen, een verhelderende vraag, een ontspanningsoefening, ruimte voor stilte of wat ook maar behulpzaam kan zijn.

Wanneer zijn de ontmoetingsgroepen voor mensen met een overleden partner?
Er zijn twee groepen: een middaggroep en een avondgroep. De middaggroep is een inloopgroep, waarvoor je je niet hoeft aan te melden. Voor de avondgroep moet je je wel aanmelden en krijg je een een telefonische intake. De avondgroep is een vaste groep mensen en er zijn bijeenkomsten volgen een vast programma. Tot september zijn er nog nieuwe deelnemers mogelijk daarna sluit de groep. Nieuwe deelnemers kunnen wachten op een volgende serie, en in de tussenliggende periode eventueel naar de middaggroep/inloopgroep.

Middaggroep (inloopgroep): Eigen bijdrage: geen.
Aanmelden: tel. 033 4655227 of aanmelden@thha.nl

Avondgroep (vaste groep): Eigen bijdrage: geen.
Locatie: Regentesselaan 39, Amersfoort
Aanmelden voor de avondgroep: tel. 033 4655227 of aanmelden@thha.nl

Ontmoetingsgroep voor mensen met een partner met kanker (partnergroep)

partners van mensen met kankerAls je partner kanker heeft, heeft dat ook een vergaande impact op jou. Bijna alle aandacht gaat naar je zieke partner en het gevolg kan zijn dat er weinig aandacht is voor jou. Maar er komen wel veel extra dingen op je bordje. Wat kan er zoal spelen? Je krijgt veel extra taken, want je vangt “alles” op. Gevoelens zoals angst, machteloosheid, schuldgevoelens. En ook: veranderingen op het gebied van seksualiteit en intimiteit, en verschil in energie door b.v. vermoeidheid. Je partner verandert en is niet meer wie hij/zij was, je hebt geen tijd meer voor jezelf. Je kunt je allebei eenzaam voelen, want jij en je partner gaan misschien wel heel verschillend om met wat jullie is overkomen! Hoe zorg je dat je veerkracht behoudt, hoe zorg je voor jezelf? Om hierover te praten is er in het Toon Hermans Huis deze ‘partnergroep’. Graag aanmelden voor deze groep. Er is overigens wel telkens de mogelijkheid om in te stromen in deze groep. Avonden zijn aan de hand van een thema.

Eigen bijdrage: geen.
Aanmelden: tel. 033 4655227 of aanmelden@thha.nl  Na aanmelden is er een korte telefonische intake.