Kinderen en Jongeren

Ook kinderen en jongeren krijgen soms te maken met kanker. Binnen het eigen gezin of omdat een opa, oma, oom of tante ziek wordt of komt te overlijden. Hiermee leven is geen gemakkelijke opgave. Zeker wanneer het om kanker binnen het eigen gezin gaat. Als een vader, moeder, broertje of zusje de ziekte krijgt en er mogelijk aan overlijdt, verandert er meestal veel in hun leven. Zowel tijdens het ziekteproces, maar ook daarna.

Het Toon Hermans Huis Amersfoort (THHA) is er voor deze kinderen en jongeren. Er zijn verschillende groepen die eens per maand bij elkaar komen. Deze bijeenkomsten zijn gratis.

Bel voor meer informatie over de groepen en bijeenkomsten naar het THHA: tel. 033 4655227 of mail naar aanmelden@thha.nl

Kids-Zaterdaggroep (6-12 jaar)

Voor kinderen van wie een ouder of een andere dierbare naaste kanker heeft.
Eens per maand op zaterdag van 11.45-13.45 uur. Deelname is mogelijk na een intakegesprek.

Kids-Rouwgroep (6-12 jaar)

Voor kinderen van wie een ouder of een andere dierbare naaste aan kanker heeft verloren.
Eens per maand op zaterdag van 15.15-17.15 uur. Deelname is mogelijk na een intakegesprek.

Kids-Vrijdaggroep (6-12 jaar)

Voor kinderen van wie een ouder of een andere dierbare naaste kanker heeft.
Eens per maand op vrijdag van 15.30-17.00 uur. Deelname is mogelijk na een intakegesprek.

JongerenPIT (12-18 jaar)

Voor jongeren die te maken hebben met kanker in hun directe omgeving of die een dierbare naaste hebben verloren aan kanker.

Je komt in contact met lotgenoten die in een vergelijkbare situatie zitten. De ene keer bieden wij een speciale activiteit aan (bijvoorbeeld in het atelier, of we gaan een film kijken) en de andere keer zijn jullie vrij om te doen wat jullie willen (bijvoorbeeld muziek luisteren, creatief bezig zijn of spelletjes doen).

Voor ieder wat wils, vrijblijvend en vooral sámen. Het kost niets en je bent het hele jaar door welkom! Eens per maand op woensdagavond: 19.00-21.00 uur. Deelname is mogelijk na een intakegesprek.

Aanmelden
Wil je meer weten of je opgeven? Mail dan naar kidsjongeren@thha.nl of bel naar 033-4655227 en vraag naar Arlette of Afke.

Bekijk hieronder het filmpje over jongeren PIT:

Bekijk hieronder het ervaringsverhaal van Marit (12 jaar) die haar moeder aan kanker verloor, zij vertelt ook over de kids- en kidsrouwgroep: