Inloop

In het inloophuis kunt u zonder afspraak binnenlopen. U wordt ontvangen door een van de gastvrouwen of gastheren, met wie u uw verhaal kunt delen en eventueel samen kunt bekijken wat aansluit op uw behoeften. Ons team van vrijwilligers wordt getraind om u hierin met zorg te begeleiden.

Individuele ondersteuning

Naast deelnemen aan groepsactiviteiten, waarin u ervaringen deelt met lotgenoten, kunt u bij het Toon Hermans Huis individuele gesprekken voeren met geschoolde vrijwilligers. Ze bieden een luisterend oor, er is aandacht voor wat u bezighoudt. Dat kan ruimte geven om weer verder te gaan. Als u zich aanmeldt via aanmelden@thha.nl of tel. 033 – 465 5227 wordt er een afspraak gemaakt.

Psycho-oncologische therapie

Het THHA heeft ook de mogelijkheid voor professionele hulp. Onze therapeuten hebben zich gespecialiseerd in psycho-oncologie. Deze professionele zorg is voor iedereen toegankelijk en wordt gedeeltelijk vergoed door zorgverzekeraars. Meer informatie of aanmelden voor een intakegesprek: aanmelden@thha.nl of tel. 033 – 465 5227.

Therapeuten

psycho-oncologische therapieKaren Rutgers – van Wijlen is psycho-oncologisch therapeut en maatschappelijk werker. Ze begeleidt sinds 1985 mensen met kanker, individueel en in groepen en is aangesloten bij BPSW, NVPA en NVPO. Begin 2016 kreeg zij de NVPO award uitgereikt voor haar grote inzet voor de psychosociale oncologie.

‘Als kanker je overkomt heeft dat gevolgen voor je totale bestaan. Alle existentiële vragen liggen ineens weer open. Vertrekpunt in mijn werk is aandacht voor de ander. Vanuit het samen onder ogen zien wat er allemaal speelt, zoals bijvoorbeeld angst, help ik bij het zoeken naar passende manieren om daar mee om te gaan. Zo kan ruimte ontstaan  voor het (her)vinden van bronnen, versterken van veerkracht, het gaan van een weg.’

psycho-oncologische therapieBettina Sari is psycho-oncologisch therapeut, BIG-geregistreerd gz-psycholoog en mindfulnesstrainer. Zij is aangesloten bij NIP en NVPO. Bettina heeft een grote interesse in de wisselwerking tussen lichaam en geest.

‘ Mensen die geconfronteerd zijn met kanker kunnen heftige gevoelens ervaren. Deze gevoelens maken onderdeel uit van het bestaan, we kunnen er niet ‘vanaf’. In mijn begeleiding maak ik vaak gebruik van technieken uit de Mindfulness (MBCT), omdat daarin handvatten aangeboden worden hoe om te gaan met al deze gevoelens. Door aanwezig te zijn bij mensen in hun zoektocht bied ik ondersteuning in het (her) vinden van hun eigen individuele wijze van omgaan met wat hen gebeurt.’

 

Online ervaringsverhalen

Kijk op You Tube voor ervaringsverhalen van mensen die het Toon Hermans Huis Amersfoort bezochten: ervaringsverhalen THHA