Creativiteit & expressie

Op het gebied van creativiteit & expressie biedt het Toon Hermans Huis Amersfoort diverse cursussen en workshops. Zo is er het Open Atelier, zijn er diverse creatieve workshops en kun je deelnemen aan het koor ‘Zingen voor je leven’.

Wil je meer weten over waarom creativiteit en expressie je kunnen helpen, kijk dan naar de korte film (hieronder) over de toegevoegde waarde van vak therapieën in de oncologische zorg. Patiënten en professionals vertellen in deze film over hun ervaringen en bevindingen.

Het Open Atelier

creativiteit-expressieHet Open Atelier staat open voor iedereen die met kanker te maken heeft. Het biedt de mogelijkheid je te uiten of zaken te verwerken. Dat allemaal door middel van creatieve technieken zoals schilderen, tekenen, boetseren samen met lotgenoten. In het Open Atelier hoef je niets uit te leggen. Er is gelegenheid om te praten over wat je bezighoudt, maar het hoeft niet. Creatief bezig zijn, kan je even weghalen uit het verdriet en de dagelijkse spanning. Je hoeft geen creatieve ervaring te hebben. Voor veel mensen is dit een eerste aangename ervaring met creatief bezig zijn en om al doende te ontdekken hoe heilzaam dit kan werken.

Wanneer: elke woensdagmiddag van 13:30 – 16:00 uur
Kosten: gratis
Begeleiding: vrijwilliger van het Open Atelier team
Aanmelden: aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon binnenlopen

Creatieve workshops

Door het seizoen heen worden er allerlei creatieve workshops georganiseerd. Dit kan variëren van werken met speksteen, tekenen met pastelkrijt, schilderen met acrylverf, tot boetseren met was en het maken van een voorjaarsboeket. Net als in het Open Atelier is er gelegenheid om te praten over wat je bezighoudt, maar het hoeft niet. Als je geconcentreerd wil werken en even helemaal op wil gaan in het moment, kan dat ook. Creatief bezig zijn, kan welkome afleiding en ontspanning bieden. Bekijk het filmpje over de workshop dotpainting door hier linksboven op de afbeelding te klikken.

Wanneer: Kijk in de agenda voor het actuele aanbod.
Kosten: € 7,50 per keer
Begeleiding: externe workshopbegeleiders en een vrijwilliger van het Open Atelier team
Meer informatie en aanmelden: tel 033 4655227/e-mail: aanmelden@thha.nl

Zingen voor je leven

creativiteit & expressieIedere 2 weken repeteert het koor ‘Zingen voor je leven’ in het Toon Hermans Huis Amersfoort.

Het begin van een lied
Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Maar dat het ook het begin van een lied of zelfs van een heel repertoire kan zijn, is minder bekend. Zingen geeft ruimte om je emoties een plaats te geven en te verwerken. In een ontspannen sfeer proberen wij uit hoe de stemmen het best samen klinken. Daarna zingen we uit allerlei culturen verschillende liederen, onder leiding van dirigent Harry de Beer. Zingen voor je leven Amersfoort bestaat sinds 2003 en is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd. Zangervaring is niet nodig. De sfeer is ontspannen en de prestaties zijn ondergeschikt aan het plezier. Zingen voor je leven is het landelijke korennetwerk van Kanker in Beeld.

Wanneer: om de week op vrijdagochtend van 10:00 -12:30 uur, check de agenda voor de eerstvolgende keer
Kosten: € 150,- per jaar
Begeleiding: dirigent Harry de Beer
Klik hier voor informatie over Zingen voor je Leven Amersfoort.
Meer informatie en een keer kennismaken/meezingen kan na overleg met de coördinator: Aldert de Boer, tel. 06-52067496 of e-mail: secretaris@zingenvoorjeleven-amersfoort.nl

Spelen voor je leven: Ithaka

Tijdens de Ithaka-theater workshops spelen mensen die te maken hebben met kanker met elkaar toneel om in een veilige sfeer nieuwe energie en levensvreugde te vinden.
De bijeenkomsten zijn 1x per twee weken op de woensdagochtend (zomerstop in juli en augustus).
Locatie: Scholen in de Kunst in het Eemhuis (bibliotheek van Amersfoort, Eemplein 75)
Financiële bijdrage: € 7,50 per workshop x 22 = € 165,- per jaar.
Meer informatie: www.ithakaspeelt.nl. Aanmelden via info@ithakaspeelt.nl